Seychellen Blog

Seychellen Duiken: Ontdek de Onderwaterwereld van het Paradijs

De Seychellen, een archipel van 115 eilanden in de Indische Oceaan, staat bekend om zijn adembenemende stranden, weelderige vegetatie en ongerepte natuur. Maar wat veel mensen niet weten, is dat de Seychellen ook een van de beste duikbestemmingen ter wereld is. Met zijn kristalheldere water, kleurrijke koraalriffen en diverse mariene leven, biedt het eiland een unieke duikervaring die je niet snel zult vergeten.

Waarom Seychellen Duiken?

Als je een duikliefhebber bent, is de Seychellen de perfecte bestemming voor jou. Hier zijn enkele redenen waarom:

 • Prachtige Koraalriffen: De Seychellen herbergt enkele van de meest spectaculaire koraalriffen ter wereld. Met een overvloed aan zachte en harde koralen, bieden de riffen een kleurrijk en levendig onderwaterlandschap.
 • Maritiem Leven: De wateren rond de Seychellen zijn de thuisbasis van een breed scala aan zeeleven. Van kleurrijke tropische vissen tot zeeschildpadden, haaien en roggen, je zult versteld staan van de diversiteit en overvloed aan mariene soorten.
 • Goed Zicht: Het water rond de Seychellen is buitengewoon helder, met een zichtbaarheid tot wel 30 meter. Dit zorgt voor een optimale duikervaring, waarbij je de prachtige onderwaterwereld in al zijn glorie kunt bewonderen.
 • Warm Water: Met een gemiddelde watertemperatuur van 27°C is duiken in de Seychellen een aangename ervaring. Je kunt genieten van comfortabele duiken zonder je zorgen te maken over koude temperaturen.

Populaire Duiklocaties in de Seychellen

De Seychellen biedt een breed scala aan duiklocaties, geschikt voor zowel beginners als ervaren duikers. Hier zijn enkele van de populairste duikplekken die je niet mag missen:

1. Aldabra Atoll

Aldabra Atoll, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, is een van de meest ongerepte en geïsoleerde duikplekken ter wereld. Het is de thuisbasis van een overvloed aan zeeleven, waaronder manta’s, haaien, schildpadden en een verscheidenheid aan tropische vissen. Duiken bij Aldabra Atoll is een unieke ervaring die je de kans geeft om te zwemmen tussen enkele van de meest majestueuze zeedieren.

2. Beau Vallon

Beau Vallon, gelegen op het eiland Mahé, is een populaire duiklocatie vanwege zijn prachtige koraalriffen en overvloed aan zeeleven. Hier kun je genieten van kleurrijke koralen, scholen tropische vissen en zelfs enkele zeeschildpadden. Met zijn kalme wateren en gemakkelijke toegang is Beau Vallon ideaal voor zowel beginners als ervaren duikers.

3. Brissare Rocks

Brissare Rocks, gelegen in het Sainte Anne Marine National Park, is een duikplek die bekend staat om zijn indrukwekkende granieten formaties en overvloed aan zeeleven. Hier kun je genieten van spectaculaire onderwaterlandschappen en ontmoetingen hebben met zeeschildpadden, rifhaaien en verschillende soorten tropische vissen.

Duikmogelijkheden en Duikscholen

Of je nu een ervaren duiker bent of nog nooit hebt gedoken, de Seychellen biedt tal van mogelijkheden om te duiken. Veel resorts en hotels op de eilanden bieden duikexcursies en cursussen aan voor zowel beginners als gevorderden. Hier kun je enkele duikscholen vinden die je kunnen helpen bij het verkennen van de onderwaterwereld van de Seychellen:

 • Dive Seychelles: Dive Seychelles is een gerenommeerde duikschool met ervaren instructeurs en een breed scala aan duikcursussen. Ze bieden ook begeleide duiktochten naar verschillende duiklocaties rond de eilanden.
 • Blue Sea Divers: Blue Sea Divers is een PADI 5-sterren duikcentrum dat duikcursussen en excursies aanbiedt voor zowel beginners als gevorderden. Ze hebben ook een uitgebreide kennis van de lokale duikplekken en kunnen je helpen bij het plannen van je duikavontuur.
 • Octopus Diving Centre: Octopus Diving Centre is een duikschool gelegen op het eiland Praslin. Ze bieden duikcursussen aan voor alle niveaus en organiseren dagelijkse duiktrips naar de beste duiklocaties in de omgeving.

Praktische Tips voor Seychellen Duiken

Voordat je gaat duiken in de Seychellen, zijn hier enkele praktische tips om je duikervaring soepel te laten verlopen:

 • Duikseizoen: Het duikseizoen in de Seychellen loopt van maart tot mei en september tot november. Dit zijn de beste maanden om te duiken vanwege het rustige weer en de goede zichtbaarheid.
 • Duikuitrusting: Als je je eigen duikuitrusting hebt, is het raadzaam om deze mee te nemen. Hoewel de meeste duikscholen uitrustingen verhuren, kan het handig zijn om je eigen vertrouwde uitrusting te gebruiken.
 • Veiligheid: Zorg ervoor dat je duikt met een erkende duikschool en volg altijd de instructies van je instructeur op. Duiken kan gevaarlijk zijn als je niet de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, dus zorg ervoor dat je veiligheid altijd voorop staat.
 • Respect voor het milieu: Duiken in de Seychellen betekent ook het beschermen van het kwetsbare ecosysteem. Zorg ervoor dat je geen schade toebrengt aan het koraal of andere zeedieren en vermijd het achterlaten van afval in de oceaan.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een duikervaring van wereldklasse, dan zijn de Seychellen de ideale bestemming. Met zijn prachtige koraalriffen, diverse mariene leven en kristalhelder water, biedt de Seychellen een onvergetelijke duikervaring voor zowel beginners als ervaren duikers. Dus pak je duikuitrusting in en ontdek de onderwaterwereld van het paradijs!

You may also like...