Seychellen Blog

Seychellen La Digue

Seychellen La Digue

De Seychellen, een paradijselijke eilandengroep in de Indische Oceaan, is een droombestemming voor veel reizigers. Een van de meest betoverende eilanden van de Seychellen is La Digue. Met zijn ongerepte stranden, turquoise wateren en weelderige natuur is La Digue een waar paradijs op aarde.

Waar liggen de Seychellen?

De Seychellen is een archipel van 115 eilanden, gelegen ten noordoosten van Madagaskar. Het land is verdeeld in twee groepen: de Inner Islands en de Outer Islands. La Digue behoort tot de Inner Islands en ligt op ongeveer 43 kilometer ten noordoosten van het hoofdeiland Mahé.

Wat maakt La Digue zo bijzonder?

La Digue is een klein eiland met een oppervlakte van slechts 10 vierkante kilometer. Wat het eiland zo uniek maakt, is de ongerepte schoonheid en de relaxte sfeer. Hier vind je geen grote resorts of drukke wegen, maar juist rustige stranden en een authentieke eilandervaring.

Op La Digue lijkt de tijd stil te staan. Het vervoer op het eiland gebeurt voornamelijk per fiets of ossenkar, waardoor het eiland een charmante en nostalgische sfeer heeft. Het is heerlijk om op je gemak rond te fietsen en te genieten van de prachtige omgeving.

Bezienswaardigheden op La Digue

La Digue staat bekend om zijn adembenemende stranden. Een van de meest iconische stranden van het eiland is Anse Source d’Argent. Dit strand wordt vaak genoemd als een van de mooiste ter wereld, met zijn witte zand, granieten rotsformaties en kristalheldere water. Het is de perfecte plek om te zonnebaden, te zwemmen en te snorkelen.

Een andere populaire attractie op La Digue is het Veuve Nature Reserve. Dit reservaat is opgericht ter bescherming van de zeldzame Seychellen Veuve, een endemische vogelsoort. Hier kun je prachtige wandelingen maken door de weelderige bossen en genieten van de rijke flora en fauna van het eiland.

Daarnaast is een bezoek aan de L’Union Estate zeker de moeite waard. Dit is een historische plantage waar je meer te weten kunt komen over de traditionele productie van kokosolie en vanille. Je kunt hier ook een wandeling maken naar de indrukwekkende Gran Anse, een ander prachtig strand op La Digue.

Activiteiten op La Digue

Naast ontspannen op de stranden en genieten van de natuur, zijn er ook verschillende activiteiten die je kunt ondernemen op La Digue. Zo kun je bijvoorbeeld een boottocht maken naar de nabijgelegen eilanden, zoals Praslin en Felicité. Deze eilanden bieden weer andere prachtige stranden en snorkelmogelijkheden.

Daarnaast is La Digue een uitstekende plek om te duiken. De wateren rondom het eiland zijn helder en vol met kleurrijk koraal en diverse vissoorten. Of je nu een ervaren duiker bent of nog nooit hebt gedoken, er zijn mogelijkheden voor iedereen.

Verder kun je ook een bezoek brengen aan de lokale markt op La Passe, waar je verse producten en souvenirs kunt kopen. Het is een leuke manier om kennis te maken met de lokale cultuur en keuken.

Conclusie

La Digue is een paradijselijk eiland dat deel uitmaakt van de Seychellen. Met zijn ongerepte stranden, turquoise wateren en relaxte sfeer is het een droombestemming voor reizigers die op zoek zijn naar rust en natuur. Of je nu wilt zonnebaden op de prachtige stranden, wandelingen wilt maken door weelderige bossen of wilt duiken in de heldere wateren, La Digue heeft voor ieder wat wils. Een bezoek aan dit betoverende eiland zal je zeker niet teleurstellen.

You may also like...