Seychellen Blog

Wat kost eten in de Seychellen

Wat kost eten in de Seychellen

De Seychellen, een prachtige eilandengroep in de Indische Oceaan, staat bekend om zijn adembenemende stranden, turquoise wateren en weelderige natuur. Naast de natuurlijke schoonheid heeft de Seychellen ook een rijke culinaire scene te bieden. In dit artikel zullen we onderzoeken wat de kosten zijn van eten op de Seychellen en enkele populaire gerechten en eetgelegenheden bespreken.

Wat kost eten op de Seychellen?

De kosten van eten op de Seychellen kunnen variëren, afhankelijk van waar je eet en welk type gerecht je bestelt. Over het algemeen zijn de prijzen iets hoger dan gemiddeld, vanwege de afgelegen ligging van de eilanden en de afhankelijkheid van import. Hier zijn enkele voorbeelden van de gemiddelde prijzen van populaire gerechten:

 • Ontbijt: 10-20 euro
 • Lunch: 15-30 euro
 • Diner: 25-50 euro
 • Snacks: 5-10 euro

Het is belangrijk op te merken dat deze prijzen slechts een schatting zijn en kunnen variëren afhankelijk van de locatie en het type restaurant. Luxe resorts en restaurants in toeristische gebieden hebben vaak hogere prijzen dan lokale eetgelegenheden.

Populaire gerechten op de Seychellen

De Seychellen hebben een unieke keuken die invloeden heeft van verschillende culturen, waaronder Afrikaanse, Indiase, Franse en Chinese invloeden. Hier zijn enkele populaire gerechten die je moet proberen tijdens je bezoek aan de Seychellen:

 1. Curry: Curry is een veelvoorkomend gerecht op de Seychellen en wordt meestal geserveerd met rijst. Er zijn verschillende soorten curry, waaronder viscurry, kipcurry en groentecurry.
 2. Octopus salade: Deze salade is gemaakt van verse octopus, gemengd met groenten en kruiden. Het is een verfrissend en smaakvol gerecht.
 3. Visgerechten: Vanwege de overvloedige vis in de wateren rondom de Seychellen, zijn visgerechten erg populair. Gegrilde vis, viscurry en visstoofpot zijn enkele van de heerlijke opties.
 4. Shark chutney: Dit is een traditioneel gerecht gemaakt van haaienvlees, kokosnoot en kruiden. Het is een pittige en smaakvolle bijgerecht dat vaak wordt geserveerd met rijst.
 5. Creoolse gerechten: Creoolse gerechten zijn een mix van verschillende culturen en hebben een unieke smaak. Probeer gerechten zoals rougaille, een pittige tomatensaus geserveerd met vlees of vis, en ladob, een dessert gemaakt van bananen en kokosmelk.

Populaire eetgelegenheden op de Seychellen

Naast de lokale gerechten zijn er ook tal van eetgelegenheden op de Seychellen waar je kunt genieten van internationale keukens. Hier zijn enkele populaire eetgelegenheden die je kunt bezoeken:

 • La Plage Restaurant: Dit restaurant, gelegen aan het strand van Beau Vallon, biedt een prachtig uitzicht op zee en serveert heerlijke zeevruchten en internationale gerechten.
 • The Boat House: Dit restaurant in Victoria is gespecialiseerd in Creoolse gerechten en biedt een authentieke culinaire ervaring.
 • Marie Antoinette: Dit restaurant, gevestigd in een koloniaal huis, serveert traditionele Creoolse gerechten in een charmante en gezellige sfeer.
 • Eden Restaurant: Dit restaurant, gelegen in het Eden Island Resort, biedt een mix van internationale gerechten en lokale specialiteiten.

Deze eetgelegenheden zijn slechts enkele voorbeelden van de vele restaurants en cafés op de Seychellen. Het is altijd een goed idee om lokale aanbevelingen te vragen of zelf op ontdekkingstocht te gaan om verborgen juweeltjes te vinden.

Conclusie

Hoewel eten op de Seychellen iets duurder kan zijn dan gemiddeld, biedt het een unieke culinaire ervaring. Van lokale gerechten tot internationale keukens, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om enkele van de populaire gerechten te proberen en bezoek lokale eetgelegenheden voor een authentieke smaak van de Seychellen.

You may also like...